Contact

Seenons x Verpact: 1000 organisaties op weg naar zero waste

2 min

Per 1 januari 2023 geldt in Nederland nieuwe regelgeving waardoor alle verpakkingen bij bedrijven – zoals plastic verpakkingen, drankenkartons en glas – kosteloos kunnen worden ingezameld en gerecycled.  Verpact  is als uitvoeringsorganisatie verantwoordelijk  voor het inzamelen en recyclen van verpakkingen.  We hebben een duidelijke gezamenlijke missie: vaarwel afval, hallo grondstoffen. 

Het doel? Een zo efficiënt en duurzaam mogelijk systeem aanbieden voor het inzamelen van verpakkingen bij bedrijven

De uitdaging - efficiënte en duurzame inzameling van verpakkingen

Om de afvalstromen glas- en PD (plastic en drankenkartons) zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te zamelen en te verwerken heeft Verpact ons als strategische partner ingeschakeld.

Nedvang-x-Seenons-Circulariy-Circle

 

De oplossing - efficiënte inzamelroute middels het Seenons platform

Door gebruik te maken van ons innovatieve platform heeft Verpact toegang tot efficiënte ophaalroutes, zowel nieuwe als bestaande, via ons netwerk van logistieke servicepartners. 

 

“Ik ben blij met de intentie van Seenons en kijk uit naar een mooie samenwerking. Deze samenwerking is een volgende stap in het scheiden van bedrijfsmatig verpakkingsafval. Deze verpakkingen gingen vaak mee met het restafval en werden dan niet altijd gerecycled. Met deze inzameling kunnen nog meer verpakkingen worden gerecycled. We werken met veel enthousiasme en trots samen met alle partijen in de recycleketen aan een toekomst waarin steeds meer verpakkingen worden hergebruikt. Elke verpakking telt!”

-Hester Klein Lankhorst, Raad van Bestuur Verpact



We zien deze samenwerking als de eerste stap in onze reis en hopen dat vele organisaties zich zullen aansluiten in het streven naar een zero-waste toekomst. 

Blijf op de hoogte

Ontvang Zero Waste tips in je inbox