Contact

Hoe we Specifiek Ziekenhuis Afval scheiden bij het Flevoziekenhuis

Sinds het voorjaar van 2022 werken we samen met het Flevoziekenhuis. Samen met onze partners zorgen we voor de logistiek en verwerking van alle afvalstromen die bij het ziekenhuis vrijkomen. 

Al eerder vertelden we over de samenwerking met het Flevoziekenhuis en hoe we na een pilot van 6 weken het doel hadden gesteld om vanuit alle 27 afvalstromen in het ziekenhuis grondstoffen circulair te verwerken.

Specifiek Ziekenhuis Afval (SZA)

Eén van de grotere afvalstromen die bij het Flevoziekenhuis vrijkomt is Specifiek Ziekenhuis Afval (SZA), een stroom die voorheen in de verbrandingsoven eindigde. Wij zijn samen met het Flevoziekenhuis doorlopend bezig waardevolle stromen te scheiden, om deze vervolgens duurzaam te laten verwerken. Daarom hebben we het SZA onder de loep genomen en kwamen tot een duurzame oplossing voor het scheiden van Medische Staplers.

Hoe ziet dit er precies uit?

Binnen het Flevoziekenhuis worden de medische staples in aparte bakken verzameld. Onze logistieke partner Renewi haalt deze bakken op en brengt ze naar Greencycl. 

Greencycl is specialist in het verwaarden van materialen in specifiek en niet-specifiek ziekenhuisafval, die normaal verbrand worden. De staplers worden daar uit elkaar gehaald, gereinigd en vermalen. Daarna worden ze hoogwaardig gerecycled of hergebruikt en komen terug als producten die weer gebruikt kunnen worden door ziekenhuizen.

"SZA is één van de meest waardevolle en vervuilende afvalstromen uit een ziekenhuis. Het verduurzamen van deze afvalstroom is dus essentieel om te komen tot een beter betaalbare en duurzame zorg!"

Michiel_Email_Signature

 

Het resultaat?

Het op deze manier scheiden van de medische staplers resulteert in een lager percentage SZA dat wordt verbrand én tot hergebruik van waardevolle grondstoffen.

Ben of ken jij een ziekenhuis dat ook samen met ons in de huidige afvalstromen wil duiken om te ontdekken of er stromen zijn die op een duurzame manier kunnen worden hergebruikt? Kom dan in contact!

 

 

Blijf op de hoogte

Ontvang Zero Waste tips in je inbox