Contact

Webinar over 'Recycle'

1 min

In samenwerking met onze partner Green Care Academy, hét educatieve platform voor duurzame zorg, publiceren wij artikelen, video's en webinars over duurzaamheid binnen de gezondheidszorg.

Green Care Academy bouwt aan een kennisoverzicht, welke gratis toegankelijk is voor elke zorgprofessional. Zo delen ze beschikbare kennis, om elkaar verder te helpen! En wij zijn dan ook erg trots dat we deze content ook in ons Knowledge Center mogen delen.

In dit derde deel van de webinar reeks 'Reduce, Reuse, Recycle', zoomen we in op misschien wel de meest bekende R: Recycle. Dat wil zeggen: materialen van een product gebruiken om een nieuw product van dezelfde kwaliteit te maken. Het product verliest dus zijn oorspronkelijke structuur, maar het is wel bedoeling dat de kwaliteit van het materiaal minimaal gelijk blijft of verbetert. De grondstoffen worden opnieuw gebruikt!

Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit?
In deze opname van het tweede webinar van Green Care Academy op 7 april 2021, vertelt gastspreker Talitha Hoppe, oprichter van het OK Green Team in het OLVG, hoe zij 'recycle' heeft ingevoerd op de OK. Want wat is er allemaal mogelijk bij het recyclen van zorgafval? Ook vertelt Talitha Hoppe, operatieassistente in het OLVG, over haar 'recycle' project.

 

Wil je meer lezen over alle R's op de R-ladder? Bekijk dan onze blog.

Blijf op de hoogte

Ontvang Zero Waste tips in je inbox