Contact

Webinar over 'Reuse'

1 min

In samenwerking met onze partner Green Care Academy, hét educatieve platform voor duurzame zorg, publiceren wij artikelen, video's en webinars over duurzaamheid binnen de gezondheidszorg.

Green Care Academy bouwt aan een kennisoverzicht, welke gratis toegankelijk is voor elke zorgprofessional. Zo delen ze beschikbare kennis, om elkaar verder te helpen! En wij zijn dan ook erg trots dat we deze content ook in ons Knowledge Center mogen delen.

In dit tweede deel van de webinar reeks 'Reduce, Reuse, Recycle', zoomen we in op Reuse, oftewel: het opnieuw gebruiken van een product in zijn oorspronkelijke functie, omdat het gewoon nog in goede staat verkeert.

Het gebruiken van herbruikbare (medische) producten draagt bij aan het verlagen van de CO2-footprint van de zorg. Zo hoeven er minder producten geproduceerd te worden, wat minder transport en afvalverwerking tot gevolg heeft.

Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit?
In deze opname van het tweede webinar van Green Care Academy op 7 april 2021, vertelt Dr. Hugo Touw, intensivist in het Radboudumc, over zijn
'reuse' project op de IC. Hij geeft onder andere antwoord op de vragen: Hoe duurzaam zijn de reusable en disposable medische producten nu echt? En hoe bereken je dat?

 

Wil je meer lezen over alle R's op de R-ladder? Bekijk dan onze blog.

Blijf op de hoogte

Ontvang Zero Waste tips in je inbox