Contact

Webinar over 'Reduce'

1 min

In samenwerking met onze partner Green Care Academy, hét educatieve platform voor duurzame zorg, publiceren wij artikelen, video's en webinars over duurzaamheid binnen de gezondheidszorg.

Green Care Academy bouwt aan een kennisoverzicht, welke gratis toegankelijk is voor elke zorgprofessional. Zo delen ze beschikbare kennis, om elkaar verder te helpen! En wij zijn dan ook erg trots dat we deze content ook in ons Knowledge Center mogen delen.

In dit eerste deel van de webinar reeks 'Reduce, Reuse, Recycle', zoomen we in op Reduce, oftewel: minder van een product of materiaal gebruiken.

Reduce is eigenlijk de belangrijkste stap om het afval op jouw zorgafdeling te verduurzamen. Door een product minder te gebruiken, hoeft er ook minder van het product te worden gemaakt. En minder van een product maken, betekent ook dat er minder grondstoffen en CO2-uitstoot nodig zijn bij de productie, transport en verwerking. Hierdoor produceer je ook minder afval of verpakkingsafval. Maximale duurzaamheidswinst dus!

Door afvalproductie te verminderen, draag je dus maximaal bij aan een duurzamere afdeling.

Maar hoe doe je dat?
In deze opname van het eerste webinar van Green Care Academy op 9 maart 2021, vertelt Dr. Redmer van Leeuwen, oogarts in het UMC Utrecht, over zijn
'reduce' project voor het injectiesetje voor oogaandoeningen.

 

Wil je meer lezen over alle R's op de R-ladder? Bekijk dan onze blog.

Blijf op de hoogte

Ontvang Zero Waste tips in je inbox